Inloggen | Registreren | WuP.nu
Ga naar de startpagina van Nightking

"Als Pasen en Pinksteren
op één dag vallen"
"Als Pasen en Pinksteren
op één dag vallen"

  Welkom Gast

Een jaar wat voorbij vloog

Nieuws
01-01-2008 | 23:12:37
Reageren

Al weer een jaar afgesloten en weer overleefd, voor me zelf kan ik nog niet echt bepalen of 2007 nou wel een goed jaar was of niet snap der nog helemaal niets van… zo is het 1 januari 2007 en zo zitten we al weer in 2008. Maar 2007 was voor mij niet echt een bijzonder jaar.

In januari startte ik op mijn werk op een nieuwe afdeling, dit was natuurlijk heel erg wennen. Ik ging van de meubelafdeling naar de tapijtafdeling, daar kreeg ik zelfs collega’s … ook weer eens wat nieuws na bijna 7 jaar op de meubelafdelingen zonder echt collega’s gehad te hebben in Soesterberg. (De definitie van Collega’s: Collega's zijn personen die uitsluitend zijn verenigd om een gezamenlijk doel te bereiken, waarbij de capaciteiten van iedere collega om dit doel te bereiken, door de anderen worden gerespecteerd.) had een afdeling waar ik het zelf voor het zeggen had. Aan het begin van het jaar stonden we met 4 man op de afdeling. Naast mij stonden Michel, Youri en Chris op de afdeling die al heel goed op elkaar ingewerkt waren. Alleen verliet Michel voor het einde van Januari de winkel.

Aan het einde van januari zat mijn vader 25 jaar bij de Koninklijke land macht, toevallig is hij ook nooit echt weg geweest vanuit de Bernhard kazerne, enige was wanneer hij van zijn stek was zat hij in de kroegen bij Düsseldorf. Maar goed einde van januari werd er wel op koste van de landmacht een gezellig en een waardevolle receptie neer gezet waarbij hij centraal mocht staan. Van mijn vader hoefde het allemaal niet zo uitgebreid, maar naast dat zo beetje de hele familie was uitgenodigd waren er vele (ex-) collega’s die hem ook nog kwamen opzoeken. Ik zal het maar niet te veel gaan hebben over de afsluiting van deze receptie, maar er was in iedere geval genoeg drank op en mijn ouders bleken er minder tegen te kunnen dan Dennis en ik ;) (okay ik stop al!)

Pas aan het einde van februari mocht er weer eens wat leuks gaan gebeuren, met iedereen die in februari bij Kwantum in Soesterberg werkte zijn we naar Euro Disney in Parijs geweest. Mijn aanhang was mijn eigen broertje, jah die lang harige tekkel. Alleen hij zat niet bij mij in de auto, hij reed mee met Marcel Westereng en zijn vriendin. Maar goed onze groep bestond uit 2 Auto’s Marcel reed en ik zei de gek. Marcel had zijn vriendin in de auto en Dennis en ik had Charlene en Stefanie in de auto en die hadden beide hun vriend mee. Vanuit Soesterberg vertrokken we om 2 uur in de nacht omdat we om dan om 8 uur ’s ochtends aankwamen in Parijs. Daar hadden we afgesproken met de rest om vervolgens het park in te kunnen. Daar hadden we natuurlijk 2 goede dagen gehad iedereen had zijn/ haar ogen uitgekeken en we hebben daar een leuke tijd gehad met iedereen van Kwantum Soesterberg.

In maart heb ik blijkbaar niet veel meer gedaan dan alleen een konijnenhok gehaald voor Sanne A, het is niet veel maar het is toch iets wat ik weer gedaan hebt voor deze maatschappij…

Dus eigenlijk kom ik al heel snel door naar de maand april, doordat ik een paar jaar geleden ben begonnen met de stamboom en telkens beetje bij beetje aan gegevens kwam leek het hij best wel eens leuk om te kijken in de nationale archieven. Aangezien het bleek dat mijn familie groten deels uit het zuiden van het land kwam kom je al gauw terecht bij het nationaal archief in Arnhem. Dus op Goede Vrijdag ben ik met Laura, het nichtje van me vader vanuit Duiven naar Arnhem vertrokken om daar eens rond te kijken wat ze hadden met gegevens over de familie. Niet dat we veel gevonden hadden, maar we hadden die dag ook veel gezien waar je op moet letten en welke gegevens je beter wel mee kan nemen om te gaan zoeken naar je voor ouders.

Voor de rest was het Paasweekend niet anders dan andere jaren, gewoon normaal werken en aangezien dat 2e Paasdag nog steeds geen verplichte vrije dag is word het voor mij ook gewoon nog vaak werken. Maar dat maakt mij niet uit, voor werken op dit soort dagen kan je het ook altijd nog als excuus gebruiken om ergens anders onderuit te kunnen komen.

In de maand mei hebben we natuurlijk enige belangrijke dagen die Nederland kennen zoals, Koninginnendag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, eerste en tweede Pinksterdag. Eigenlijk zijn dit voor mij een beetje van die vrije dagen dat ik thuis hobby’s aan het zoeken ben of het zijn voor mij gewone normale werkdagen.

In de maand Juni is het voor mij voornamelijk zoeken geweest naar de laatst informatie om rond te maken voor de reis van Dennis en mij naar Taiwan, weten of er nog injecties nodig zijn, welke dingen we specifiek nog mee moeten nemen en alles wat we denken wat belangrijk kan zijn.

Overige dingen in deze maand zijn dat bij mij op de afdeling versterking kwam met de komst van Robin, samen met de rest hebben we vanaf juni weer personeelsleden op de afdeling. Voor de rest heb ik deze maand opvallend veel meer pc reparaties gehad, eventjes naar die personen dan weer naar de volgende en zo weer terug bij af. Ojah en tussendoor moest ik nog maar eens langs de kapper ;).

In Juli heeft de laatste overdracht plaatst gevonden van Het Sein, voor mensen die het helemaal niets zeggen. 2 jaar terug hebben mensen mij gevraagd om te helpen om de schoolkrant weer terug op poten te zetten en de toenmalige huidige hoofdredactie uit de schoolkrant te sturen. Maar in deze maand hebben we de laatste overdracht gehad om de eind gegevens van de website terug te geven. (de rest was trouwens al een jaar terug gebeurd, dus mocht ook wel).

Vervolgens stond deze maand ook in het teken van Dennis die zijn examen heeft behaald op het ROC Midden Nederland. Hij mocht deze maand zijn papiertje afhalen met de goedkeuring en een volleert ICT-er mocht zijn. (na mijn mening is het niets anders dan het papiertje om te mogen zeggen van goh ik ben een geleerde ambtenaar, zelfs daar zitten mensen die nog meer doen!).

Tenslotte mochten we de maand Juli afsluiten met een gezellige en een overheerlijke barbecue bij Laura. Mijn ouders samen met mijn oom en tante zijn we naar het verre Duiven afgerezen. Daar hebben we in iedere geval een heerlijke en een gezellige dag tegemoet gezien.

Augustus is de maand die er na komt, al heden jaren bestond deze maand uit een aantal verjaardagen na elkaar. Maar al wat jaartjes niets meer te hebben gedaan zijn we dit jaar weer naar de verjaardag van Francisca geweest waar ik al een tijdje niet meer geweest was met der verjaardag, daarnaast was Christa, m'n oma en ik zei de gek nog jarig.

Dit jaar voor de zekerheid nogmaals onder een zeiltje gevierd, aangezien het helemaal geen zin heeft om met 30 man in die woonkamer te zitten. Dit gaat echt niet passen. Ja kan wel maar dan moeten we gaan stapelen. Dus de ene helft zat buiten en de andere helft zat binnen. Trouwens dit jaar had het een keertje niet geregend met mijn verjaardag. Maar in de avond hadden we nog wel een gezellig vuurtje. (misschien moet het vuurtje in het nieuwe jaar nog maar eens wat groter gemaakt worden).

De maand September was voor mij en Dennis een zeer speciale maand, de overstap maken van het koude kikkerlandje naar helemaal de andere kant van de wereld. We hebben 24 dagen vanaf vertrek tot terug komst gereisd naar Taiwan. Dit is voor mij zeker een reis geweest waar ik zekere maanden vooraf mee bezig geweest eigenlijk was het al een paar jaar geleden begonnen om daar heen te kunnen gaan. We hebben tijdens deze reis zeker genoten, veel geleerd en veel cultuur verschil gezien. En denk dat het ook wel een keertje de vakantie was die ik nodig had.

Tenslotte stond deze in het teken van de “directie” wijziging binnen Kwantum Soesterberg, de eerste week dat ik terug van mijn vakantie hoorde ik gelijk al van deze wisseling.

In oktober was ik platzak dus toen werd het weer tijd om muntjes te gaan maken en eigenlijk heb ik tijdens deze maand ook niet veel speciale dingen gedaan dan pc-reparaties en want dingen thuis voor mezelf wezen doen.

Na vele geruchten en bevooroordeeld te zijn heeft de directiewisseling plaatst gevonden, hoe goed of slecht deze periode voor de nieuwe vestigingsmanager en het toenmalige team was ga ik hier niet beoordelen en veroordelen, maar na dat onze nieuwe vestigingsmanager een volledige week aanwezig is geweest en een halve dag aanwezig gehad te hebben ging hij door zijn rug heen en is niet meer verschenen in de winkel. (loop van die week kregen we te horen dat het zal gaan om een langere tijd, maar daar zal ik hier verder niet meer op ingaan).

Naast dat ik afdelingchef in opleiding was tijdens deze periode, werd mij ook aangegeven dat het de bedoeling was om mijn Assistent Vestigingsmanager te ondersteunen in zijn werkzaamheden zolang de Vestigingsmanager afwezig zou zijn.

Najah dan gaan we het maar hebben over November, november was onder anderen de maand dat Saskia jarig was en ik mocht de griepprik gaan halen. Maar er is was meer in de maand, we hadden ook het uitje met de hele familie. Onze ouders Dennis, tante, oom, kinderen en aanhang en ik natuurlijk, met ze alle zijn we naar Soest gegaan en hebben daar een heerlijk gegeten en daarna met alle gekken op de bowlingbaan gestaan. Het was in iedere geval een gezellige en een voldane avond met hoop gezelligheid.

Tenslotte had ik deze maand nog een gezellig avondje met Ron en Pascal, die ik al zeker een half jaar tot bijna een jaar niet gezien had. Maar eens bij de Spitsheuvel en de film Resident Evil 4 en na de film de traditionele weg richting Mc Donalds in Amersfoort-Noord waarmee we de avond afsloten.

Voordat we het jaar helemaal kunnen afsluiten krijgen we nog de maand december, dit jaar was de maand december de maand waarbij ik mocht gaan horen dat “Kwantum” mij niet goed genoeg mocht vinden als afdelingchef op tapijt. Of was het meer het mijn oude vestigingsmanager die Soesterberg onder waardeerd, op zijn nieuwe plekje samen met onze Districtmanager? Ik weet het niet ik kan er geen nuttig antwoord opgeven. Enige wat ik kan zeggen dat ik me het laatste jaar uit de naad hebt moeten werken omdat deze vestigingmanager een tijd ziek is geweest en de nieuwe vestigingsmanager al vanaf halverwege oktober niet meer aanwezig is geweest en vanuit hogerhand geen tijdelijke ondersteuning toe hebben durven te geven om onze winkel te ondersteunen in de werkzaamheden.

Maar goed heb na het definitief horen mijn ongenoegen geuit naar de voormalige vestigingsmanager en had voor me zelf de insteek dat ik de prioriteit alleen nog maar op de afdeling zou leggen en hebben doe geen enkele stap extra, helaas kan ik me er tot nu toe nog niet er bij neerleggen wat de reden is geweest dat zij deze beslissing hebben kunnen nemen. Ik kan hier zo veel bij schrijven waar ik wel aan heb denk te kunnen voldoen, daarnaast kan ik ook niet zeggen dat ik een volledige ondersteuning gehad heb van een afdelingchef of een instantie die me echt opgeleid heeft binnen Kwantum. Het niveau heb ik, zit zelf er boven. Ik mag aannemen dat ik met een middenkader opleiding (MBO) genoeg in huis hebt om de functie volwaardig uit te kunnen oefenen. Enige excuus was dat ze vonden dat ik er nog niet aan toe was en dat ze het me nog niet aan wilden doen. Terwijl de gene die ik er over sprak de laatste 2 en halve maand niet meer aanwezig was geweest bij ons in de winkel. Maar goed ze hebben het nu een half jaartje uitgerekt en ze denken er over 6 maanden nog eens over…. Als ik daar op wil wachten!

Net zoals het Kerst“pakket” (schoenendoos) kregen we ook in een van de laatste weken rond de kerst, met een enige tas er omheen met een bloementje. Hij was enig en schattig… zal er niets negatiefs over zeggen, maar voor deze schoenendoos heeft iedereen bij Kwantum zijn/ haar poten uit hun lijf moeten rennen en hoe hoog de druk ook opgevoerd werd vanuit het hoofdkantoor, dit blijkt toch de waardering te zijn geweest van Kwantum naar al haar personeelsleden. Aan de ene kant kan ik zeggen, geef dan maar niets… maar aan die andere kant, mag je een gegeven paard ook niet in zijn bek kijken en moet je tevreden zijn met wat je krijgt!

Maar ondanks dit het slechtste Kwantum jaar is geweest ben ik thuis wel het jaar goed en gezellig het jaar uitgekomen. Als eerste heb ik voor het eerst dit jaar meer dan 2 vrije dagen van dit jaar opgenomen… en dat ga ik in het nieuwe jaar net zo doen als het beetje mee zit.

Inmiddels ben ik zelfs aangekomen aan de laatste week van het jaar, als eerste hadden we dinsdag eerste kerstdag, dus was natuurlijk iedereen vrij… tweede kerstdag mocht ik wel werken, aangezien de assistent vestigingsmanager ook een dagje vrij kon hebben.

Op donderdag zijn we naar de Efteling geweest, samen met Pascal hadden we voor Dennis en Ron de kaarten geregeld dat zij alleen maar mee hoefde te gaan. Dit was voornamelijk in het teken dat Dennis jarig geweest was en Ron was aan het einde van het jaar jarig. Dus deze dag hebben we lopen koukleumen in het park, maar ondanks dat was het gezellig en hebben we veel lol met elkaar gehad. Aan het einde van de dag ben ik nog met Dennis langs het werk gereden om te kijken voor laminaat, dus na wat rond kijken en zoeken naar een mooie vloer. In de avond zelf zijn bmijn vader en Dennis naar het werk gereden om de keuze te bevestigen en het laminaat mee te nemen. Zelf wilde ik onder geen beding mee, heb nu zo iets wil best wat doen, maar ga niet zelf meer langs het werk.

Vrijdag was ik eigenlijk in staking… de bedoeling was om eigenlijk zo goed als niets zou gaan doen, maar Dennis had het in zijn bol gehaald om laminaat te leggen dus heb ik me opgeofferd om te helpen met de vloer leeg halen en daarna had ik zo iets de rest is aan je zelf ga niet inpakken. Dus eigenlijk heb ik de rest van de dag een beetje aan de site gewerkt en voor de rest geen ene mallemoer.

De zaterdag voor het einde van het nieuwe jaar was het vroeg op en ben ik samen met Dennis het nieuwe laminaat wezen leggen. In drie uurtjes tijd lag het vloertje er in en konden we doorgaan met het plakken van de plinten. Tenslotte heeft mijn vader ook een bankstel op gehaald bij mij op het werk en heeft die ook een nieuwe plekje gekregen in de kamer van Dennis en zo had hij voor het einde van het nieuwe jaar een nieuw stulpje.

Zondag werd ik hier rond de klok van 10 uur opgehaald om naar Dolfinarium te gaan met Saskia, daar hebben we zo beetje alle shows gezien op het park. Ondanks dat ik nog redelijk stijf van het laminaat leggen en het stervenskoud had, was het toch een gezellige dag. 


Inmiddels zijn we aangekomen bij maandag, ondanks dat het oudejaarsdag heb ik de laatste dag van het jaar mogen werken. Met sommige moment met wat rustig op de vloer en andere moment stond er een chaoot naast me. ;) Maar al met al had ik het gevoel dat we een leuke dag hebben gehad om het jaar gezellig af te sluiten met de personeelsleden die er deze dag aanwezig waren. Nadat we iedereen het beste voor 2008 hebben toegewenst is ieder zijn eigen weg opgegaan en hebben thuis het jaar gezellig met vrienden/ familie afgesloten.

Zelf heb ik dit jaar maar is rustig afgesloten, kon wel merken dat er meer geëist werd van me en er weinig voor terug hebt gekregen, dus ik had ook niet echt de intentie om ver weg te gaan. Maar ik vermaakte me ook goed met de cabaret voorstelling van Guido Weijers en daarna nog een stukje van Jan Jaap van der Wal. Tot slot hebben we 2007 uitgekeken met Mooi weer de leeuw, waarna we ons richting buiten vertrokken langs de buren, achterburen waar we nog hebben verbleven en daarna zijn we nog langs Harry en Sannie gegaan om daar nog te verblijven.

Inmiddels was de klok ver na de laatste uren van 2007 geslagen en was het voor ons voorgoed dat 2007 tot in het verleden mocht gaan behoren.

 
Reageer - Print - Stuur e-mail - 4650x bekeken

geschreven door: Alexander