Inloggen | Registreren | WuP.nu
Ga naar de startpagina van Nightking

"Als Pasen en Pinksteren
op één dag vallen"
"Als Pasen en Pinksteren
op één dag vallen"

  Welkom Gast

Geschiedenis van NightKing


05-08-2007 | 15:29:40 | 3936x bekeken

De naam NightKing werd voor het eerst gebruikt ICQ, een instant messenger zoals MSN Messenger. De eerste keer dat ik in aanraking kwam met ICQ was in 2001. Dit is eigenlijk ook het jaar dat ik me voor het eerst ergens op internet had geregistreerd, daarna was NightKing een naam die mij voor alles in de anonimiteit heeft behouden. Door de jaren heen heb ik vaak gedacht om van naam te gaan veranderen voor de website. NightKing hoefde me niet meer de anonimiteit te behouden, maar juist meer een eigen identiteit geven.

Voor mij was ICQ een van de de eerste internet programma's die ik had gebruikt, maar het hadden natuurlijk ook andere programma's kunnen zijn.... In 2001 was MSN al helemaal nog niet bekend zoals het nu is en het zag er nog lang niet zo gebruiksvriendelijk uit zoals nu. Maarre der was ooit een tijd dat het anders was dat msn nog in de kinderschoenen stond en ICQ nog voor liep.

Sowieso stond internet begin deze eeurw nog in de kinderschoenen. Zo ver ik het voor mij zelf nog weet .... ik had eerst een inbelverbding met een 28k modempje en na een half jaar was ik al al zo trots dat ik verbinding kon maken met m'n nieuwe 56k modem met de grote onbekende Wereld Wijde Web. (zie hier rechts)

Aangezien toendertijd chatprogramma's vrij anoniem waren en je al helemaal nog niet  met je eigen persoonlijke gegevens zomaar op het internet kon. Het voordeel van ICQ is voornamelijk dat je UIN nummer gebruikt of te wel het ICQ nummer. Dus tegen de tijd dat ik iets wist kon ik het altijd wel wijzigen.

In 2001 is NightKing voor het eerst geregistreerd op ICQ, waarom NightKing... Naja het heeft me toen waarschijnlijk vast nog wel een week geduurd voor dat ik op de gebruikersnaam NightKing kwam, maar er lag voor mij waarschijnlijk niet veel betere gebruikersnamen voor de hand. Nightking, eigenlijk komt het niets en dan ook echt niets anders af  dan dat ik pas om 10 uur op internet inbelde en kwam er soms pas om 4 uur af. Eh jah en om half 9 moest ik weer opschool zijn :| Dus soms kon het zwaar vermoeiend zijn.... (school dan). Daarnaast ben ik in augustus geboren, dus dat betekend dat ik als sterrenbeeld leeuw bent. Vaak worden de leeuwen nog stteeds als koning der dieren gezien dus vandaar met de combinatie van de nacht ... NightKing is ontstaan.

Wil je weten hoe bepaalde websites er uit hebben gezien, dan kan je kjiken onder:  web.archive.org. Zelfs de sites van Nightking zijn een aantal keren gelogt, zie hieronder welke namen er nog op te vragen zijn: