Inloggen | Registreren | WuP.nu
Ga naar de startpagina van Nightking

"Als Pasen en Pinksteren
op één dag vallen"
"Als Pasen en Pinksteren
op één dag vallen"

  Welkom Gast

Tyfoon langs noord Taiwan!

Taiwan, Nieuws
17-09-2007 | 19:43:14
Reageren

Vanmorgen kwam bij ons het nieuws terecht dat er morgen een tyfoon langs het noorde van Taiwan zal overkomen. Vanuit ons leek het in iedere geval verstandig om het ook vanaf ons tot jullie mee te delen, aangezien wij niet op de hoogte zijn van het nieuws in Nederland. Ondanks de berichtgeving willen we jullie niet afschrikken of ongerust maken.

Maar het is zo dat er een tyfoon langs zal waaien en zoals het er nu uit ziet zal het over het noorde van Taiwan zijn en wij zitten pas net in het zuiden dus dat is ergens onderin het westen van Taiwan.

Zo ver de berichtgeving vie het internet en de televisie binnenkomen, zal er in de plaatsen: Taipei, Keelung, Yilan en Taoyuan schade aan gericht kunnen worden. tot heden is er nog niet veel gaande, in Taipei regent het en waait het op dit moment en in Keelung daar waait het heel erg nu.

Voor de rest hebben ze de treinen en de vliegvelden in Taipei stil gelegd, via Caroline hebben we begrepen dat de scholen en bedrijven ook de deuren dicht houden, om zo min mogelijke persoonlijke ongelukken te laten gebeuren.

Informatie over de tyfoon: het gaat nu om de tyfoon Wipha, deze heeft een radius van 200 kilometer, met een windsnelheid van 126 kilometer per uur over de aarde heen en reist 162 kilometer in een uur.

Hieronder zie je hoe deze tyfoon zich zal gaan voort bewegen.

 

Bron:
Weather News Benelux
Taiwan headlines

 

 
Reageer - Print - Stuur e-mail - 1170x bekeken

geschreven door: Alexander


Alexander
Admin

Re: Nieuwsflash ~ Tyfoon langs noord Taiwan. Citeer dit bericht
avatar van Alexander

Op het ogenblik is er niet veel meer nieus dan gisteren nacht,tot heden regent het hier en er staat wat wind. In het noorde en het oosten staan er een aantal steden blank omdat ze het water niet kunnen verwerken, maar zoals het er naar uitziet zal het tussen 2 uur en 6 uur vanavond de meeste regen vallen. Inmiddels zullen wij onze plan ook iets gaan wijzigen, maar meer omdat het hier te veel regent. Vandaag gaan we ook naar een nieuwe hotel, dus wij zullen ons later deze dag melden als we er zijn.

We are going to leave this hotel and we should inform you when we are in the next hotel

Alexander
Admin

Re: Nieuwsflash ~ Tyfoon langs noord Taiwan. Citeer dit bericht
avatar van Alexander

Inmiddels zijn we aangeland bij het nieuwe hotel, veilig en wel. Zoals het er hier buiten uitziet, liggen de straten wel, maar we hebben hier nog geen last van de Tyfoon.

we are arrived in the new hotel.

pa

Re: Nieuwsflash ~ Tyfoon langs noord Taiwan. Citeer dit bericht
avatar van pa

ben blij dat jullie er niet zo last van hebt je hoort van die berichten niet leuk meer we zijn blij als je heel huids thuis bent doe de groeten daar