Inloggen | Registreren | WuP.nu
Ga naar de startpagina van Nightking

"Als Pasen en Pinksteren
op één dag vallen"
"Als Pasen en Pinksteren
op één dag vallen"

  Welkom Gast

Chang Kai-Shek memorial Hall

Taiwan
10-09-2007 | 10:52:27
Reageren

Inmiddels na een aantal dagen, laten wij ook weer is wat van ons horen. Natuurlijk lezen we tussendoor, wanneer er tijd voor is, alle berichten. Maar goed, inmiddels leven wij hier al op de 7e dag dat we van huis af zijn en moet zeggen de tijd vliegt zelfs hier voorbij. Maar om weer terug naar waar we waren; donderdag zijn we naar Chang Kai-Shek memorial Hall geweest.

De dag begon net als de andere dagen, vroeg opstaan was nog niet helemaal aan het lukken (komt omdat je 7 uur terug in de tijd gaat). Vandaag zijn we met de trein naar Tapei gegaan en daar hebben we een tijdje op een vriendin van Caroline gewacht. Nadat zij er ook bij was, konden we verder gaan met de metro naar de Chang Kai-Shek memorial Hall. Deze hal is ter nagedachten van de President van de Republiek China: Chen Shui-bian.

Najah hal.. het is eigenlijk meer een tempel, Binnen in de hal was het ingericht als een museum. We liepen van ene kamer naar de andere kamer, tijdens de wandeling werd duidelijk welke schriften Taiwan heeft gekend en door welke omstandigheden Taiwan (voorheen binnen het oude republiek van China). Na het bekijken van vele foto’s, kroon juwelen, schriften, informatie over de colonies, zagen we 2 gepanserde auto’s van de presedent. Natuurlijk hebben we hier ook weer het een en ander aan foto’s gemaakt, deze kunt je terug vinden in het fotoboek.

Nadat we het hier alles hadden gezien , zijn we naar de supermark geweest om wat in kopen te doen en daarna de weg vervolgd naar de metrostation. Daar hebben we onze weg vervolgt naar Danshui, dit kleinere stadje lag verweg in het noorden van Tapei, maar zelfs daar kwam de metro van Tapei nog. Het duurde dan ook nog wel een half uur voor dat we er waren, zelfs nog met de metro, maar we waren er. Buiten hebben we nog wat gegeten en daar hebben we de bus genomen richting het het was nog te doen met Metro, al deed die er zelf nog bijna een half uur over….

In Danshui zijn we lopend naar he Fort Santo Domingo gegaan. Het fort is gebouwd door een Spanjaart, van wie ik de naam niet meer weet. Maar door de jaren heen hebben hier vele verschillende belegeringen gezeten. Waaronder zelfs de Nederlandse VOC heeft er gezeten. Het eerste gebouwtje waar we in liepen was een gevangenis, eigenlijk ook niets anders dan een 6 cellen en 1 buitenplaatsje van zo ongeveer 10 tot 15 m². Het andere gebouw waar we in liepen was het fort zelf die als doel had om zich zelf te beschermen en als gasten verblijf. Van binnen waren er verschillende soorte ruimtes zoals: een studie ruimte, keuken, Eetkamer, gasten verblijf en nog vele andere verblijven. Misschien leuk om te weten, toen de Nederlandse VOC in dit fort zaten gaven ze het de naam: fort Anthonio. Helaas dat we hier geen foto’s mochten maken (naja heb stiekem een foto gemaakt van het VOC schip). Wij vonden het zeker mooi om te zien, daarnaast is het ook een stukje Nederlandse geschiedenis waar we het over hebben.. Voor dat we weg gingen hebben we maar foto’s gemaakt bij de vlaggen.

Na afloop zijn we met de bus naar de Tamsui Fisherman’s warf gegaan, daar hebben we de boot genomen naar Bali warf. Daar hebben we het een en ander gewandeld, inkopen gedaan, eigenlijk was het de bedoeling om daar ook nog wat te eten maarre dat hebben we later die dag gedaan

Vanuit Bali warf .. Maar vanuit daar hebben zijn we terug gegaan naar Tapei en daar hebben we afscheid genomen van de vriendin van Caroline. Wij zijn door gereden met de Metro naar Kylung. Onderweg kwamen we de zuster van Caroline tegen en zijn we door gereist tot de eind besteming, Kylung. Tenslotte hebben we wederom weer de bus genomen om naar de plaats van bestemming te komen, daar kwam Jerry ook weer tegen en hebben we daar nog wat gegeten en geproeft.

Tenslotte hebben we nog een wandeling gemaakt langs een rivier, najah hij lijkt uit gedroogd te zijn, maar hij is er voor om te zorgen als het water te hoog staat kan het via deze rivier worden afgevoerd naar de Oceaan. Hij word bestuurd van een controlekamer die daarbij gevestigd is.

Tijdens het schrijven van het verhaal moest ik heel snel vandoor weer want we moeten een bus halen voor de Tarroko kloof. De verhalen van dag 6 en 7 zullen zo spoedig mogen komen.

Groetjes.

 

Update: inmiddels zijn we in het Oosten  van Taiwan, dus vandaar de vertraging van de verhalen en de foto's.

 
Reageer - Print - Stuur e-mail - 1157x bekeken

geschreven door: Alexander


alex
Lid

Re: Chang Kai-Shek memorial Hall tot aan Tarroko kloof Citeer dit bericht
avatar van alex

Lex, Ik merk dat je het erg naar je zin hebt. Maar begin nu wel jaloers te worden, hier in nl regen, wind en kouw.... please, dont update your site again, order wise, i lock your site.. :P

alexander
Admin

Re: Chang Kai-Shek memorial Hall tot aan Tarroko kloof Citeer dit bericht
avatar van alexander

tja jonge kan er niets aan doen dat het regent ben vaak al blij als ik ergens binnen zit met airco, trouwens hier regende het ook afgelopen week.

alexander
Admin

Re: Chang Kai-Shek memorial Hall tot aan Tarroko kloof Citeer dit bericht
avatar van alexander

tja jonge kan er niets aan doen dat het regent ben vaak al blij als ik ergens binnen zit met airco, trouwens hier regende het ook afgelopen week.

Ma en Pa

Re: Chang Kai-Shek memorial Hall tot aan Tarroko kloof Citeer dit bericht
avatar van Ma en Pa

jullie zien nog eens wat pa vraagt ,wat kan jullie lange verhalen maken erg mooi en intrasant