Inloggen | Registreren | WuP.nu
Ga naar de startpagina van Nightking

"Als Pasen en Pinksteren
op één dag vallen"
"Als Pasen en Pinksteren
op één dag vallen"

  Welkom Gast

RSS Feeds Nightking.tk

Nieuws
10-06-2007 | 14:12:33
Reageren

Weer een nieuwe functie erbij op Nightking.tk, het houdt maar niet op.... In het menu stond het er al een tijdje maar nu werkt het dan ook zoals het moet gaan werken. Het gaat hierbij om de RSS Feeds, voordeel is dat je nog sneller op de site kan komen en gericht je onderwerpen kunt kiezen.

Feitje:
RSS is als 'ScriptingNews format' ontwikkeld in 1997 door Dave Winer bij Userland en in maart 1999 voor het eerst op grote schaal toegepast door Netscape (Dan Libby) bij My.Netscape. Ook toen was het bestandsformaat al bedoeld om webkopij in syndicatie te brengen, bij Netscape-pushkanalen. Netscape ondersteunt RSS niet meer sinds april 2001.
Bron: Wikipedia

RSS feeds is eigenlijk niets anders dan een stukje nieuwe website die al je berichten bij elkaar aan het rapen is en een lezer op een gemakkelijke wijze op de hoogte will brengen.

RSS feeds zijn op verschillende manieren te lezen, als je op google kijkt bestaan er genoeg readers om gebruik van te kunnen maken. Je kan met een paar programma's die al eigenlijk heel standaard op de meeste computers staan ook aan de zelfde informatie komen zonder nieuwe programma's te installeren. In de webbrowser van internet Explorer 7 en op Mozilla Firefox zitten RSS readers al standaard ingebakken.

Maak je gebruik van Microsoft Office Outlook, dan wordt je automatich op de hoogte gebracht als er een nieuw bericht staat op Nightking.tk.

 
Reageer - Print - Stuur e-mail - 1137x bekeken

geschreven door: Alexander