Inloggen | Registreren | WuP.nu
Ga naar de startpagina van Nightking

"Als Pasen en Pinksteren
op één dag vallen"
"Als Pasen en Pinksteren
op één dag vallen"

  Welkom Gast

Rob ziet Abraham

Rob ziet Abraham
28-05-2007 | 18:47:56
Reageren

Afgelopen vrijdag was het dus feest ... feest voor die ouwe man binnen ons gezin.

Rob, mijn vader wordt aankomende dinsdag dan wel echt 50 maar afgelopen vrijdag hebben we een zeer geslaagd feestje gegeven waarbij de hele familie en een aantal vrienden en kennissen waren uitgenodigd.

Algemeen
Op 24 november gaven we het Abrahamfeest voor mijn vader. De hele week hebben we zo veel mogelijk geprobeerd om te zorgen dat het een “normale” vrijdag zou gaan worden … 
Enig verschil met anders was dat hij door zijn baas geattendeerd werd om vrijdag te gaan werken en hadden hem wijs gemaakt dat er in de avond alleen een borrel was met wat familieleden zoals een op normale verjaardag.

Uitnodiging
Doordat we van te voren het idee hadden om een echt feest te geven, was het ook het leukste om het ook zo professioneel mogelijk te maken. Toen eenmaal het idee er was kwam de rest erna ook, de uitwerking bestond voornamelijk om te zoeken naar foto's van mijn vader.

Na alle fotoboeken open getrokken te hebben bij mijn oom en thuis hebben we een redelijk scala aan foto's om te gaan sorteren en te verwerken in de uitnodiging.

Aan de rechterkant zie je dus het eerste blad van de uitnodiging.

Diashow
Doordat we toch al aardig wat aan foto's van mijn vader hadden staan hadden we zo iets we gaan nog even doorzoeken naar foto's van mijn vader, samen met de laatste aanvulling kwam de diashow tot stand.

Tijdens het Abrahamfeest werd deze natuurlijk gedraaid, maar tijdens de avond zelf werden er nog foto's van het feest er aan toegevoegd.

Zie hier links hoe we de diashow hebben gepresenteerd, de sheets zullen zo snel mogelijk volgen..

De voorbereidingen
In de ochtend hebben we de woonkamer verbouwd tot feestzaal, daarna met wat hulp van Theo van Bergen (baas van mijn vader) het spandoek gehesen. Tot slot hebben de verlichting van het spandoek klaar gezet om in de avond de aandacht te trekken.

Om een uurtje of 12 belde Laura (nichtje van mijn vader) op dat haar trein bijna was aangekomen en Dennis heeft haar en Emie van het station afgehaald. Als eerste hebben we gezamenlijk gegeten en zijn we verder gegaan met de laatste details van de voorbereidingen...

Laura en Emie hebben de tweelingbroer van mijn vader in elkaar gezet en deze is daarna het dak opgegaan. Daarna hebben we nog een sexy shirt voor hem gemaakt die hij de hele dag aan moest trekken.

Greep uit het fotoboek

De verontwaardiging
Eenmaal klaar met de voorbereidingen kon het feest al beginnen, zo langzamerhand kwamen Oma, tante Mien, Tiny, Carine, Jan en Marie binnen druppelen en het feest was bijna compleet. Enige wat we nog miste was het feestbeest ...

... maar die wist toen nog van niets, zoals in scène gezet zou Theo nog wat gaan halen en reed terug langs de Noordewierweg met mijn vader... met veel getoeter en een verbaasd gezicht van me vader. Niet veel later kwam hij dus thuis en kon het feest beginnen.

Het feest
Begin van de avond was het gezamelijk eten met de bezoekers die er vanaf de middag al aanwezig waren en voor de rest werd de avond geleid door de muziek die er aanwezig was en de gezelligheid die we uiteindelijk met z’n allen maakten.

Zoals uitgenodigd kwam iedereen zo beetje de zelfde tijd ... om 20:00 binnen zetten dus het feest was daarna wel snel compleet, met van André Hazes tot Elvis Presley en Jan Smit tot de Golden Earring op de achtergrond (eigenlijk meer de voorgrond) kwamen we de avond wel door.

Zelfs de 2 oudste van de club hadden het heel erg naar hun zin, voornamelijk op de nummers van Jan Smit. De handjes bleven maar de lucht in komen en oma liet ook nog zien hoe lenig ze was om met de kleine Joost te dansen.
Er werd toch nog wel het een en ander afgedanst en mee gezongen. Zeker door Joost en Oma, daarnaast was het voor mij en voor Christa ook niet moeilijk om gek te doen... Zeker als niemand ander het voorbeeld geef moet je ergens mee beginnen.

Uiteindelijk liep het feest door in de kleine uurtjes en het bier was niet aan te slepen, het was maar goed dat het bier voldoende voorradig was. Hoe verder de avond verging hoe beter de sfeer werd en hoe gezelliger het werd. Sommige begonnen dan wel met een dubbele tong te praten maar weet zelf hoe het is ... hoe meer je op hebt hoe minder je weet (dus deze avond had ik waarschijnlijk te weinig op).

Greep uit het fotoboek

Afterparty
Het is dat ik zaterdag moest werken anders had ik waarschijnlijk wat meer meegekregen van hoe de rest de dag had overleefd...

... Heb begrepen dat m’n moeder niet lekker was geweest en mijn vader die had last van "de man met de hamer" ... of terwijl last van een "kater".

In de avond hebben we nog door gefeest en de film Davinci Code gekeken met het gezin en Laura en Emie.

28 November 2006
Op de dag zelf hebben wij dan niet veel meer gedaan aan zijn verjaardag, de slingers en ballonnen zijn nog het enige wat er aan herinneren aan het feest. De enige die langs kwamen vandaag zijn Theo van Bergen met nog een andere collega.

Zij kwamen met een origineel cadeau, een gevulde Abraham, hij ziet er lekker uit dus deze zal vandaag of morgen zeker nog wel in kleine stukjes gaan. Druk hier rechts op de foto voor een vergroting van het plakkaat.

Greep uit het fotoboek

 
Reageer - Print - Stuur e-mail - 1229x bekeken

geschreven door: Alexander